Lýsing
Lýsing
Mynd: local.fo

#400 er klar til at opjusteres

SKRIVAÐ: Renno Hokwerda  |  25.05.2019 - 07:37 Lesarabrøv Vinna

Det er dybt frusterende, at Samferðslumálaráðið og SSL ikke vil tænke sig om, hvordan busnettet ændres, når der bliver kørende i Eysturoyartunnilin. Selvfølgelig er det svært at spå - især om fremtiden - men hvorfor har vi ellers overhovedet noget som politik og planlægning? Det er deres job at forberede os og vise mål!

Tunnelen bliver til en stor chance til at forbedre bustrafiken i landet. Som en geografisk regel, er der et eksponentielt forhold mellem distance og interaktion. Med andere ord: når distancen halveres, (mere eller mindre) dobler trafiken. Fra Klaksvík vil rejsetiden med bus falde med 30 minuter, fra Runavík med 50 minuter. Det vil sige, at de 11 ture den dag i dag kan sagtens opgraderes til måske 20/dag. Hvis man har 20 ture, kunne vi ikke indføre en "takt-køreplan"?

 

 

 

Hver time en bus? 09:15, 10:15, 11:15, 12:15, 13:15... og så videre. Jeg tror, #400 er klar til at opjusteres! Med en "takt-køreplan" bliver bussen interessante til pendlere, som vil undgå toldafgiften og køer i Tórshavn. Tórshavn får mindre press på sine manglende p-pladser. Med en så simpel køreplan er det lettere at huske den, og med højere frekvens, gør det ikke noget, at kollegaen spørger, om du vil med til baren til en øl. Eller handle ind. Eller nyde solen. Man får mere frihed!

 

Altså: SML og SSL, kig lidt omkring, vær proaktive. Det er en god tid, at eksperimentere lidt. Hvis man bare afvænter, får man aldrig noget nyt. I mellemtiden vil trafiken øge og morgentrafiken blive tyngere. Prøv dog også at se, hvordan Sundalagið betjenes i fremtiden - området taber sit gunstige servicering af #400. Kommer der en direkt bus fra Tórshavn til Eiði? Kan passagerer fra Klaksvík til Vágar skifte bus ved Hvítanes? 

Lýsing
Seinastu tíðindini
78 ára gamli Norðsøki aftur á snelluveið…
200 elskar Klaksvík
Ein fiskitúrur við Fjallavatn - So vóru…
Skiparin á Ronju abbadóttir bróður Mærsk…
KLEIVIN - heimsins størsti aliflaki kom…
Skúla­vigsla á Skúlatrøð
Neyðtøkutilbúgving er neyðug
KJF kapping í dag
Nýggjur kommunu­stjóri í Fuglafjarðar kom…
Tunlarnir norður um fjall eiga tørn
Javnseting av kynunum
Royndu nýggja leikskipan
Tunlarnir norður um Fjall standa fremst!
Kappróður á Norð­oyastevnu
Sniðálop á festarar og festis­skipanina
J. &. K. Petersen: 1. byggistig avhendað…
Arbeiðsvanlukka kravt eitt mannalív
Starvs­fólk á eldraøki­num kannað fyri COV…
Føroya Bjór Renningin verður á Norðoyast…
Voxbotn flutt til 5. september 2020